The fear has got a hold on me.

Alltså... Jag läste igenom inlägget jag just skrev, och insåg att det ser ut som att jag försöker få mig själv att framstå som en daredevil.

Jag är inte så mycket utav en daredevil, men jag är fan inte feg. Det finns saker jag aldrig skulle göra utav ren skräck, men jag skulle nog kunna övertala mig att göra det mesta. Vi "hästtjejer". Som åkte i backen hela vår uppväxt, var med om olyckor, pangade in i träd, ramlade ner i diken, blev stampade på fötterna, klämda mot dörrar och väggar. Vi som har suttit på okontrollerbart skenande hästar i livsfarlig terräng, hoppat över sjuka trädstammar i skogen och klättrat över bergsslätter med ett halvt ton djur under sig. Vi som stått med hälarna nedborrade i gruset för att få hästjäkeln att stanna, men istället skejtat efter och lämnat långa spår i marken.

Jag har ramlat av hästar otaliga gånger, och skadat mig mer därtill. En ridtur ramlade jag av vid två tillfällen, första gången handlöst på rygg på en grusväg, det tog mig en stund innan jag kunde andas igen. Och den andra gången, samma ritt, blev jag avskrapad mot ett träd och plaskade rätt ner i ett lerfyllt dike. Men trots det sitter man där i sadeln igen, med aggresivt adrenalin som gör att det är svårt att hålla i tyglarna. Med skräckblandad ilska och triumf i hjärnan. En slags självdiciplin som är svår att förklara. Och lugnet. Det där lugnet man måste sprida i kroppen för att man ska kunna hantera hästen över huvudtaget.

Verkligen inte en daredevil, men fan så mycket willpower. Det är ett slags fysiskt mod. Sedan, att bestämma sig för vad man ska studera, och vad man ska göra med livet, det är rädsla. Men efter en vecka på sjukhus och sedan två veckor fram och tillbaka för undersökningar, efter att ha fått halva ansiktet förstört och sedan hoppa upp på det där förbannat elaka lilla russet igen, det är mod. Fysiskt mod.

Just fucking saying.
xxx

Kommentarer
Postat av: Anonym

thats right girlfriend!!

2011-07-24 @ 03:05:03
URL: http://andsoweran.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0