I'll take you home if you don't leave me at the front door

Jag nådde insikt idag. Jag strollade runt inne på SF-bokhandeln, jag kan banka många timmar därinne, jag införskaffade The Black Magician Triology och Eldflugornas Grav, bara omslaget på den sistnämnda ger mig en tjock klump i bröstet av sorg. Egentligen borde jag inte få se den igen, jag mådde dåligt i ett halvår efter att jag såg halva på Canal+ som unge.

Åter till insikten. Omslag till Fantasy-böcker är det absolut osexigaste, ickeglamourösa och fulaste som finns. Antingen så pryds det av en fult tecknad man som håller i ett svärd med ett litet häpet uttryck i ögonen, typ "Nämen, ett svärd i mina händer, vafan gör den där? Hm! *Lycklig*", eller så står det en tjej i en lång klänning med matchande huvudbonad med utsträckta armar och försöker framkalla någon slags magi  i sina metal fists. Det finns ett tredje alternativ och det är den där bilden med vacker solnedgång och tre fula ryttare på varsin ful häst, alla tre med kåpor uppdragna över huvudet, så vedervärdigt dramatisk. Jag blir förolämpad när jag köper böckerna.

Kan inte alla omslag bara vara enfärgade, eller med symboler istälelt för groteska avbildn ingar av bokens karaktärer? Den upplagan av Black Magicians Guild som Sara har är MYCKET bättre, jag kan visa skillnaden.


Saras omslag. Helt okej, Det kan vara en man på bilden. Det kan vara en kvinna på bilden. Inga fula anletesdrag eller hockeyfrillor som konstant rubbar din karaktärsvision. Bilden kan föreställa vemsomhelst och typsnittet är helt okej.

 

Min upplaga. VAD I HELVETE?!!!  Boken handlar om en flicka från slummen i helt trasiga kläder, snaggat hår, med självdestruktivt beteende och hon är halvt sinnesrubbad. 1. Vem är kvinnan på bilden? 2. Vem i helvete är mannen i Hockeyfrillan??! 3. Guildet ligger i en stad. Varför är det en dimmig bergskedja i bakgrunden? 4. Färgerna. Typsnittet. Motivet. Så. Jävla. Oattraktivt.
XOXO

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0